Βύθιση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στην Κέρκυρα – Απαγόρευση πλεύσης θαλάσσιου μοτοποδήλατου στο Σαρωνικό – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για τη βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Εμπορικού Κέρκυρας, πλησίον λιμανιού “Αλιέων Μαντουκιού”.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν να έχει βυθιστεί – επικαθίσει στο βυθό το εν λόγω Ε/Π-Α/Κ σκάφος άνευ επιβαινόντων, σε απόσταση εκατόν πενήντα περίπου μέτρων από την ακτή. Στο σημείο μετέβη το Ε/Ρ- Α/Ψ “ΑΚΗΣ” Λ.Κ. 5368 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και σε έλεγχο που διενεργήθηκε δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Επίσης, διενεργήθηκε έλεγχος και από ξηράς όπου διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από ιριδίζοντα πετρελαιοειδή σε έκταση περίπου εκατόν πενήντα τ.μ. κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς του εξωτερικού προβλήτα, εντός του λιμανιού “Αλιέων Μαντουκιού”. Αμέσως ενημερώθηκε ο αρμόδιος φορέας και με τις κατάλληλες ενέργειες, καταπολεμήθηκε η ανωτέρω ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Α/Κ σκάφους το οποίο πρόκειται να απομακρυνθεί - ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, ότι στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Υδρούσας, έμεινε ακυβέρνητο ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο, με τρεις επιβαίνοντες.

Αμέσως στη περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το μοτοποδήλατο και τους επιβάτες του καλά στην υγεία τους, σε παραλία βοριοδυτικά της νήσου Υδρούσας. Στο σημείο βρισκόταν και το σκάφος “ΜΑΡΙΑΝΝΑ-Τ” Λ.Σ. 12787, το οποίο μετέφερε τους επιβαίνοντες και ρυμούλκησε το μοτοποδήλατο στη γλίστρα της Δ' Μαρίνας Γλυφάδας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, από όπου και ανελκύστηκε.

Από το Λιμεναρχείο του Σαρωνικού, απαγορεύτηκε η πλεύση του μοτοποδηλάτου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από διπλωματούχο ναυπηγό, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από το λιμάνι της Θήρας στο λιμάνι της Ίου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΜΑΙΣΤΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” Ν.Θ. 64,

-93χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-92χρονου, από το λιμάνι Παροικιάς Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-63χρονου, από το λιμάνι Ρίβα Θηρασίας στο λιμάνι Αμμουδιού Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΑΝΙΑ Ι” Ν.Χ. 212,

-81χρονο, από το λιμάνι Παροικιάς Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53

Σχετικές εικόνες