Βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους στη Σύρο - Απαγόρευση απόπλου ΕΠ-ΤΡ σκάφους στην Λευκάδα - Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ πλοίου στη Μύρινα - Διακομιδή ασθενούς

DSC_2733
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σύρου, από ιδιοκτήτη, ερασιτεχνικού σκάφους “ΡΕΦΕΝΕ” Λ.Σ. 2149, για βύθιση του εν λόγω σκάφους, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στην μαρίνα Φοίνικα ν. Σύρου, άνευ επιβαινόντων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση του σκάφους, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά αντιμετώπισης ρύπανσης, τα οποία τοποθετήθηκαν προληπτικά περιμετρικά του σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ., ενώ το “ΡΕΦΕΝΕ” ανελκύστηκε σε γλύστρα, με την χρήση γερανοφόρου οχήματος.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “LA ISLA BONITA” N.Π. 59, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή φάρου Δουκάτου ν. Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Λ. 321, όπου εντόπισε το εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, χωρίς να αιτείται συνδρομή ρυμούλκησης. Το Ε/Π-Τ/Ρ κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Βασιλικής, συνοδεία του Α/Κ και προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LA ISLA BONITA”, μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε εισροή υδάτων.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας για λιμένες Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου-Λαυρίου, με 730 επιβάτες, 207 Ι.Χ., 04 Φ/Γ και 31 Δ/Κ, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου στον λιμένα Μύρινας, παρουσίασε βλάβη στον εργάτη της άγκυρας.

Στο ανωτέρω πλοίο επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για λιμένα Λαυρίου, με ενδιάμεσο τον λιμένα Αγίου Ευστρατίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 75χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες