Βύθιση Φορτηγίδας-Λάντζας στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας - Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό στη Σητεία - Διακομιδές ασθενών

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για περιστατικό βύθισης της Φορτηγίδας-Λάντζας “ΥΠΑΠΑΝΤΗ” Ν.Π. 6528, με δύο επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Μόλου Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίου στην ανωτέρω Φορτηγίδα-Λάντζα με το γερανό Φ/Γ πλοίου σημαίας Κύπρου, έσπασαν τα συρματόσχοινα κρέμασης του εμπορευματοκιβωτίου, με αποτέλεσμα την απότομη πτώση του στο αμπάρι της Φορτηγίδας-Λάντζας και εν συνεχεία τη βύθισή της.

Οι δύο επιβαίνοντες της Φορτηγίδας-Λάντζας έπεσαν στην θάλασσα και εξήλθαν με ίδιες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ανατέθηκε σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία η διαδικασία περισυλλογής των επιπλεόντων αντικειμένων καθώς και η πόντιση πλωτού φράγματος προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου, ο ναύτης-χειριστής του γερανού του πλοίου καθώς και ο ιδιοκτήτης εταιρείας του εμπορευματοκιβωτίου, για παράβαση των άρθρων 28 (αμέλεια) και 277 (πρόκληση ναυαγίου) του Π.Κ.

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες επί της συμβολής των οδών Ρουσελάκη και Β. Κορνάρου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σητείας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με 33χρονο ημεδαπό οδηγό και 33χρονο ημεδαπό συνοδηγό, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο προέβη στον απεγκλωβισμό του 33χρονου συνοδηγού και στη συνέχεια, αμφότεροι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Σητείας, όπου ο 33χρονος συνοδηγός κατέληξε.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ο οδηγός του ΙΧΕ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-23χρονης, από τον λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες