Βύθιση Ι/Φ σκάφους στην Κέα και Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Υ/Γ στον Πόρο - Ακυβερνησία σκάφους στους Καλούς Λιμένες - Σύγκρουση σκαφών στη Λευκίμμη

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ΠΗΓΑΣΟΣ» Ν.Π. 11671 στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Κέας .

Στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ σκάφος «SEA SOS I» Τ.Λ. 325, το οποίο περισυνέλεξε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβάτες του ανωτέρω ιστιοφόρου και τους μετέφερε με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στον λιμένα Λαυρίου.

Το «ΠΗΓΑΣΟΣ» βυθίστηκε, λόγω αυξημένης εισροής υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ XI» Ν.Π. 12725 βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Πόρου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέπλευσαν τα Ε/Γ -Λάντζες «ΛΙΑΚΟΣ» Ν.Π. 21 και «ΤΖΩΝΝΑΚΗΣ» Ν.Π. 22, στα οποία επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΓΟΥΑΪ» Ν.Ε. 238 περισυνέλεξε τους εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Πόρου.

Το «ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ XI» βυθίστηκε, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου.
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 22χρονος αλλοδαπός στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XXIX'' Ν.Π. 10232, μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου ότι ενώ κατέπλευσε στο λιμένα Πόρου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σπέτσες για Ερμιόνη -Ύδρα -Πόρο -Πειραιά, παρουσιάστηκε βλάβη στον τριβέα άξονα αριστερής κύριας μηχανής .

Οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Π σκάφους «ΑΧΙΛΛΕΥΣ» Τ. Χανίων 1213 με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή όρμου Καλών Λιμένων.

Στην περιοχή έσπευσαν η Λάντζα «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 2097 και το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» Ν.Η. 28 με τη συνδρομή του οποίου το «ΑΧΙΛΛΕΥΣ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Καλών Λιμένων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης του Ε/Π -Α/Κ σκάφους «ΞΕΝΙΑ» Λ.Κ. 8313 με έναν επιβαίνοντα με το Ι/Φ σκάφος «WAVE» σημαίας Γερμανίας με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης Κέρκυρας.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Α/Κ και ελαφρύς τραυματισμός του ιδιοκτήτη -κυβερνήτη του, ενώ στο Ι/Φ σκάφος προκλήθηκαν μόνο εκδορές.

Το «ΞΕΝΙΑ» κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο αλυκών Λευκίμμης με ασφάλεια και το «WAVE» στο λιμένα Πετρίτη , ενώ ο κυβερνήτης του Α/Κ μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από τη οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.