Βύθιση Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης – Εντοπισμός αγνοούμενων κολυμβητών στη Θήρα – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ στην Ιθάκη – Απώλεια άγκυρας Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη

Βύθιση Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο και αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης – Εντοπισμός αγνοούμενων κολυμβητών στη Θήρα – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ στην Ιθάκη – Απώλεια άγκυρας Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΙΣΚΑΡΔΟ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για πιθανή πυρκαγιά στο Ι/Φ σκάφος “ΧΕΝΚ” Ν.Πειραιά 8194, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλληνίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Τ/Χ “ΘΑΛΑΣΣΑ” Τ.Α. 78, το οποίο περισυνέλεξε τους επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Φισκάρδου. Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή του ανωτέρω Τ/Χ, μετέφεραν το φλεγόμενο Ι/Φ σε ασφαλές σημείο αγκυροβολίας, βόρεια του λιμένα, για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα αντιρύπανσης περιμετρικά του Ι/Φ, αλλά και αναλάμποντες φανοί για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Το “ΧΕΝΚ”, βυθίστηκε λίγο αργότερα, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία περιορίστηκε εντός του πλωτού φράγματος και αντιμετωπίστηκε με χρήση υλικών απορρύπανσης.

Από το Λιμενικό σταθμό Φισκάρδου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χτες, η Λιμενική Αρχή Θήρας για την ύπαρξη δύο αγνοούμενων αλλοδαπών κολυμβητών, ηλικίας 24 και 32, οι οποίοι είχαν μεταβεί για διενέργεια θαλάσσιου λουτρού στην παραλία “ΠΕΡΙΣΣΑ” ν. Θήρας και έκτοτε αγνοούνταν.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία τους, σε απόκρημνο σημείο μεταξύ παραλίας “ΠΕΡΙΣΣΑ” και “ΚΑΜΑΡΙ” και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας.

Στη συνέχεια, παρελήφθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από το οποίο εξήλθαν άμεσα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ “LUX” Ν.Π. 12585, λόγω μηχανικής βλάβης και εμπλοκής σχοινιού στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ ν. Ιθάκης, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν. Λευκάδας 193 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και έτερο ιδιωτικό σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε και περισυνέλεξε τρεις (03) εκ των επιβαινόντων από τη θάλασσα, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, στην προσπάθεια τους να απεμπλέξουν το σχοινί παρασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

Λίγο αργότερα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το “LUX” με τους υπόλοιπους τρεις (03) επιβαίνοντες. Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ”στον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LUX” μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Π-Τ/Ρ “ΦΡΕΥΑ” Ν. Λευκάδας 475, για απώλεια άγκυρας, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης και αιτούνταν συνδρομή για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίο στον ντόκο.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα και με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής πλαγιοδέτησε ασφαλώς στον λιμένα, ενώ οι δέκα (10) αλλοδαποί επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΡΕΥΑ”, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες