Βύθιση λέμβου στη Μύκονο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Κερατσίνι - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από ιδιώτη, ότι η υπό ιδιοκτησίας του ερασιτεχνική λέμβος αναψυχής “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Μ. 1458 βυθίστηκε, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης πλου από τον παλαιό λιμένα Μυκόνου προς το αλιευτικό καταφύγιο Μυκόνου.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν ημιβυθισμένη την εν λόγω λέμβο στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον προβλήτα του παλαιού λιμένα Μυκόνου, σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την ξηρά, ενώ ο ιδιοκτήτης της είχε εξέλθει από αυτήν, καλά στην υγεία του, χωρίς να επιθυμεί ιατρική περίθαλψη.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του χώρου ΣΕΠ ΑΕ στο Νέο Ικόνιο, όταν ΕΙΧ όχημα, με οδηγό έναν 37χρονο, συγκρούστηκε με έτερο ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε ένας 50χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των ανωτέρω, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο “METROPOLITAN”, για ιατρική περίθαλψη, από όπου και εξήλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λουκισίων Β. Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε 58χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει χωρίς τη χρήση σκάφους, ογδόντα (80) άτομα αχινών πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, κατά παράβαση του άρθρου 7 Π.Δ. 65/2014 (ΦΕΚ 108 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονης, από τον λιμένα ν. Σίφνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Ν. 57,

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Φολεγάνδρου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Ν. 62,

-80χρονης και 75χρονης, από τον λιμένα Γαΐου ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και

-63χρονου, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..