Βύθιση Ρ/Κ σκάφους στη Μήλο - Σύλληψη άντρα στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του Ρ/Κ «ΜΗΛΟΣ ΠΑΪΛΟΤ» Ν.Π. 7831, για τη βύθιση του σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το ρυμουλκό βρισκόταν πλαγιοδετημένο σε έτερο Ρ/Κ σκάφος στην προβλήτα «ΚΑΝΑΒΑ» της ν. Μήλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου δεν διαπίστωσαν ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου ως ο τοπικός φορέας διαχείρισης και ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου.

*****

Στη σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του άρθρου 334 (Διατάραξη οικιακής ειρήνης) και 189 (Διατάραξη της κοινής ειρήνης) του ΠΚ και του άρθρου 83 του νόμου 3386/05 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια).

Ειδικότερα, ο συλληφθείς εισήλθε παράνομα σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ελλιμενίζεται στον Πειραιά, προσπαθώντας να μεταβεί στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., -5,5 ετών αγόρι, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες