Βύθιση σκάφους και θάνατος αλιεργάτη σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη Χίο - Σύλληψη ατόμου στο Γαλαξίδι - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για τη βύθιση βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Περιβολάκι Λαγκάδας Χίου, με έξι (06) επιβαίνοντες.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν δύο (02) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, όπου διαπίστωσαν ότι το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας είχε βυθιστεί και ένας εκ των επιβαινόντων, 58χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, είχε ανασυρθεί από δύτη επί των ιχθυοκλωβών χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ο 58χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός χειριστής του σκάφους και του ανυψωτικού μηχανήματος που εκτελούσε τις εργασίες στους ιχθυοκλωβούς, για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. “Ανθρωποκτονία από αμέλεια” και του άρθρου 277 του Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας προέβησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 2168/1993 (Α’ 147) “Περί όπλων”.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες χθες, ο 47χρονος προέβη στη ρίψη δακρυγόνου κοντά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εξελίσσονταν οι τοπικές αποκριάτικες εκδηλώσεις. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γαλαξιδίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-87χρονης, από το λιμάνι της Θύμαινας των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Π. 12577,

-66χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” N.N. 53.

Σχετικές εικόνες