Εντοπισμός και διάσωση 06 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο-Προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ πλοίου στις Σπέτσες-Παροχή συνδρομής σε κωπήλατη λέμβο στο Λαύριο-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη-Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Χανιά-

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του 29χρονου αλλοδαπού χειριστή του, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του Ναυαγοσωστικού σκάφους περισυνέλεξε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Σπετσών, για την προσάραξη Ε/Π-Α/Ψ πλοίου, στη δυτική προβλήτα του λιμένα των Σπετσών. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το προσαραγμένο πλοίο και τους δέκα (10) επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε εισροή υδάτων και υλικές ζημιές στην πλώρη του σκάφους, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι μια κωπήλατη πνευστή λέμβος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Αμέσως στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε τη λέμβο με τους επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, τους περισυνέλλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Π. Κουντουριώτη, στο ύψος του παλαιού Δημαρχείου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 46χρονο συγκρούστηκε με έτερο δίκυκλο που οδηγούσε ένας 35χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 46χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ¨ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ¨, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 35χρονος.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων, για τον τραυματισμό 63χρονου ναυτικού (ειδικότητας χυτροκαθαριστή) εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, ο 63χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του μαγειρείου. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας, ο ναυτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, από όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κιμώλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ¨ Ν.Π. 12331, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμάνι της Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα επιστρέψει στην Κίμωλο. Στο πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση είκοσι (20) επιβάτες, πέντε (05) Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα (01) Φ/Γ.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 26χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες