Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή του, ηλικίας 38 ετών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα».

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, προέβησαν στη σύλληψη ενός 32χρονου ημεδαπού για παράβαση των άρθρων του Π.Κ. 169 «Απείθεια» και 167 «Αντίσταση», του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» καθώς και του Ν. 2801/2000 «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών».

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ως χειριστής λέμβου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγριελιάς Ν. Μαγνησίας και παρά τις συστάσεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για να σταματήσει για έλεγχο τράπηκε σε φυγή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο και συνελήφθη, προβάλλοντας αντίσταση.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στο υπό την ιδιοκτησία του Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και στη λέμβο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (04) μαχαίρια, ένας (01) χαρτοκόπτης (φαλτσέτα), έντεκα (11) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, ένα (01) τσοκ (συγκεντρωτήρας) κυνηγητικού όπλου και ένας (01) πομποδέκτης (VHF). Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στην οικεία του 32χρονου και βρέθηκαν ένα (01) στιλέτο με μήκος λάμας 13 εκατοστών, ένα (01) φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 εκατοστών, ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών, ένας (01) κενός κάλυκας, ένα (01) μεταλλικό κυτίο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και δυο (02) USB.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονης, από το λιμάνι του Κουφονησίου στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,

-48χρονης, από το λιμάνι της Χάλκης στο λιμάνι της Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-33χρονου, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες