Διάσωση 47 ατόμων και περισυλλογή μίας γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις της στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σάμου - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σάμου, έναντι οικισμού ¨ΔΡΑΚΑΙΩΝ¨ Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και προέβη στην περισυλλογή συνολικά 47 αλλοδαπών (14 άντρες, 17 γυναίκες, 5 αγόρια και 11 κορίτσια) καθώς και μίας (01) γυναίκας, χωρίς τις αισθήσεις της.

Μετά τον ασφαλή κατάπλου του στον λιμένα Βαθέως ν. Σάμου, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ η σορός της γυναίκας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Επιπλέον, διεξάγονται έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς, κατά δήλωση των διασωθέντων, ο χειριστής της λέμβου κατέπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει και έκτοτε αγνοείται.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονης, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΛΤ.,

-62χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΕΓΚΑ ΣΤΑΡ” Ν.Θ. 147,

-64χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53,

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-66χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.Τ. 25,

-50χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες