Διάσωση αλλοδαπού στην Χίο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520, για ύπαρξη ατόμου στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών ν. Χίου.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικά οχήματα από ξηράς. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ΄΄ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ΄΄ εντόπισε και περισυνέλεξε τον εν λόγω άνδρα, ενώ στη συνέχεια τον αποβίβασε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Χίου όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ΄΄Σκυλίτσειο΄΄ για τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατόπιν δήλωσης του διασωθέντα, ο ίδιος είχε ξεκινήσει κολυμπώντας από τα έναντι τουρκικά παράλια με προορισμό τις ελληνικές ακτές, ενώ δήλωσε ότι δεν αγνοείται έτερο άτομο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.


*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για μηχανική βλάβη λόγω εμπλοκής των κάβων του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄DALEELA΄΄ σημαίας Κύπρου στη δεξιά κύρια μηχανή του, στην θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο απέπλευσε από τον λιμένα Πειραιά με 189 επιβάτες και 76 άτομα πλήρωμα προς εκτέλεση δρομολογίου, με προορισμό τον λιμένα Λεμεσού Κύπρου.

Από την Λιμενική Αρχή Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄DALEELA΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Στη συνέχεια, μετά την προσκόμιση του παραπάνω βεβαιωτικού, απέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα για την εκτέλεση του δρομολογίου του.

Σχετικές εικόνες