Διάσωση δύο ατόμων από ιδιωτικό σκάφος στην Κω - Τραυματισμός άνδρα στη Θάσο – Βλάβη Ε/Γ πλοίου στη Χίο - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κω – Θάνατος άνδρα στην Κεφαλονιά - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Διάσωση δύο ατόμων από ιδιωτικό σκάφος στην Κω - Τραυματισμός άνδρα στη Θάσο – Βλάβη Ε/Γ πλοίου στη Χίο - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κω – Θάνατος άνδρα στην Κεφαλονιά - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδές ασθενών

Στον εντοπισμό και τη διάσωση, δύο (02) 23χρονων αλλοδαπών προέβη πρωινές ώρες σήμερα Θ/Γ σκάφος από τη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ» κοντά στο λιμάνι της Κω.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν να κολυμπούν προς τις ελληνικές ακτές, περισυνελέγησαν από το Θ/Γ σκάφος και παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.

Κατά δήλωση τους, μαζί τους κολυμπούσε και έτερος αλλοδαπός ο οποίος προπορευόταν και προς εντοπισμό του στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ ενημερώθηκαν και οι Αστυνομικές Αρχές Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για περιστατικό τραυματισμού 53χρονου αλλοδαπού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή “ΑΣΤΡΙΣ” Θάσου.

Ο 53χρονος αλλοδαπός πραγματοποίησε βουτιά από ύψος στο φυσικό σχηματισμό “πισίνας” στο βράχο με την ονομασία “ΓΚΙΟΛA”, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, οπού του έγινε συρραφή του τραύματος, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου από τον πλοίαρχο Ε/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Χίο – Τσεσμέ με επτά (07) επιβάτες και έξι (06) άτομα πλήρωμα, για βλάβη στον αναστροφέα της δεξιάς κύριας μηχανής με αποτέλεσμα την αδυναμία χειρισμού της, έξω από το λιμάνι της Χίου.

Στο σημείο έσπευσε η Λάντζα «ΙΣΙΔΩΡΟΣ Σ.» Ν. Χ. 248 με τη συνδρομή της οποίας το ανωτέρω Ε/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Κω, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “DISTRACTION” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έξω από τη μαρίνα ν. Κω.

Το ανωτέρω σκάφος, κατά δήλωση κυβερνήτη του, στην προσπάθεια του να αγκυροβολήση έξω από την μαρίνα ν. Κω παρασύρθηκε λόγω τον δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσάραξε κοντά στην είσοδο του τουριστικού λιμένα μαρίνας ν. Κω.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» Ν. Πειραιά 8486 στον τουριστικό λιμένα μαρίνας ν. Κω όπου ανελκύθηκε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Μούντα Σκάλα Κεφαλληνίας, 46χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι κατά τη διάρκεια επιβίβασης και πριν τον απόπλου του Ε/Γ – ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά για Αίγινα και Αγκίστρι, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο σύστημα αναγνώρισης πλοίου (A.I.S.).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 124 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-43χρονης αλλοδαπής και 53χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53 και

-86χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες