Διάσωση ζώου συντροφιάς στη Χίο –Σύλληψη κυβερνήτη ΕΠ-ΑΚ σκάφους στην Ιθάκη –Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΧΙΟΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, για την πτώση ζώου συντροφιάς (σκύλου) εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμένα ν. Χίου.

Άμεσα στέλεχος της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής έπεσε στη θάλασσα και προσέγγισε το κινδυνεύον ζώο, ενώ στο σημείο έσπευσε επίσης φουσκωτή λέμβος με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προς παροχή συνδρομής. Το ζώο περισυνελέγη και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, καλά στην υγεία του.

Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
*****

Στη σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Π -Α/Κ σκάφους, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης, για παράβαση του άρθρου 234 του Κώδικα Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω απέπλευσε με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος από τον λιμένα Βαθέως Ιθάκης, ρυμουλκώντας σκάφος αναψυχής ξένης σημαίας, χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος των ναυτιλιακών του εγγράφων και χωρίς να έχει ληφθεί άδεια απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών, ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.
*****
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα. Επιπλέον, για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από το λιμένα ν. Μήλου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-61χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-32χρονου, από το λιμένα ν. Σικίνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 165 και

-52χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες