Εισροή υδάτων Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Αποβίβαση ημεδαπού μέλους πληρώματος από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας, Οθονών και Παλαιοκατσρίτσας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''DONA FRANCESCA'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κέρκυρας, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και έπλεε με χρήση μηχανής.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, απέπλευσαν για το σημείο δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''DONA FRANCESCA'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό Δρεπάνου Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 61χρονο, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του οδηγού του δίκυκλου.

Ο 61χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι 50χρονος ημεδαπός, μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST II” Ν.Π. 11930, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι Ιταλίας, τραυματίστηκε εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου παρελήφθη ο 50χρονος από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου, από τον λιμένα Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-49χρονης και 74χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από Κεντρικό Λιμεναρχείου Βόλου, στην θαλάσσια περιοχή “ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ” Βόλου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από Α΄ Λιμενικό Τμήμα Π. Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, στην παραλία Φραγκιάς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.