Εισροή υδάτων και ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Σύλληψη Πλοιάρχου στην Κεραμωτή Καβάλας

Share:    


Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές αρχές Λαυρίου, Σύρου, Κύθνου, Κέας και Σερίφου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εισροή υδάτων στο Ι/Φ "ΚΑΛΥΨΩ" Ν.Π.11515, με έξι επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά ν. Κύθνου.

Άμεσα για την περιοχή απογειώθηκε ελικόπτερο Π.Ν., όπου περισυνέλεξε όλους τους επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο επίσης μετέβησαν τα σκάφη "SEA SOS 1" Τ.Λαυρίου 325, "SEA SOS 3" Τ.Λαυρίου 387 και "SEA SOS 5" Τ.Λαυρίου 462, για παροχή συνδρομής και ρυμούλκηση του εν λόγω σκάφους.

Στη συνέχεια, η οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ότι το "ΚΑΛΥΨΩ" βρισκόταν ημιβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή περί τα 8 ν.μ. νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Αγίου Δημητρίου ν. Κύθνου, καθώς δεν κατέστη δυνατή η περαιτέρω ρυμούλκησή του.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κύθνου, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά μέσα απορρύπανσης, για προληπτικούς λόγους.

*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού και μιας 33χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 33χρονος εντοπίστηκε να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας έχοντας στην κατοχή του ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με την συνέργεια της 33χρονης, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

Επίσης,

Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών σε επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι η 29χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΝΤΟΛΦΙΝ” Ν.Π. 10603, ότι το πλοίο έπλεε με μειωμένη ταχύτητα λόγω εισρόφησης αντικειμένου, καθώς εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Παξών προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα ν. Κέρκυρας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ενενήντα επτά (97) επιβάτες.

Στο πλοίο επιβιβάστηκαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στο μηχανοστάσιο, δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της κύριας μηχανής, ενώ στη συνέχεια διενεργήθηκε δοκιμαστικός πλους με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “BLUE CARRIER 1” Ν.Π. 12640, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από τον νέο μώλο Δραπετσώνας, με 76 Φ/Γ και 07 επιβάτες, διαπιστώθηκε αδυναμία έναρξης της δεξιάς μηχανής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στον λιμένα Κεραμωτής, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα ναυτιλιακά έγγραφα του εν λόγω πλοίου, διαπιστώθηκε ότι το ναυτολόγιο ήταν ληξιπρόθεσμο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.