Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος στα Χανιά - Θάνατος γυναίκας στη Βουλιαγμένη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Ανεύρεση όπλου στον Πειραιά

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, για περιστατικό ελεγχόμενης εισροής υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ELISABETTA GENOVESE'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Χανίων, με επτά (07) μέλη πληρώματος. Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το εν λόγω Α/Κ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σούδας με ίδια μέσα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ELISABETTA GENOVESE'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουλιαγμένης, 70χρονη ημεδαπή. Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

*****

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένας 27χρονος αλλοδαπός, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για εντοπισμό από ιδιώτη, όπλου (πιστόλι) χωρίς γεμιστήρα και φυσίγγια, σε βάθος 2,5μ. περίπου, στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ'' Πειραιά. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ το εν λόγω όπλο πρόκειται να παραδοθεί στην αρμόδια Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.