Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στην Κάλυμνο – Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σκόπελο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” Σ. Καλύμνου 34, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΡΑ” ν. Καλύμνου, παρουσίασε εισροή υδάτων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη.
Το “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του εν λόγω σκάφους και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Καλύμνου. Διαπιστώθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω σκάφος, το οποίο, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ “ΑΝΤΩΝΗΣ Μ” Ν.Κ.125 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Καλύμνου, ενώ στη συνέχεια ανελκύθηκε σε τοπικό νεωλκείο.
Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” μέχρι τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης από Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, από στέλεχος - μέλος πληρώματος πλωτού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., για βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους “ΕΠΙΒΙΩΣΗ Β” Ν. Σκοπέλου 07, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα παλαιού λιμένα Σκοπέλου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την βύθιση του σκάφους, ενώ στο σκάφος δεν υπήρχαν επιβαίνοντες.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΕΠΙΒΙΩΣΗ Β” ανελκύστηκε με την χρήση δύο γερανοφόρων οχημάτων στον λιμένα Σκοπέλου.  
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές:
 56χρονου από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,
79χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
67χρονου, από τον λιμένα Ψαρών στον λιμένα Μεστών, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΨΑΡΑ ΓΚΛΟΡΥ'' Ν.Π.12085 και
76χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π.12457.