Εισροή υδάτων σε Φ/Γ πλοίο δυτικά Πύλου – Παροχή συνδρομής σε ανήλικη στο Κατάκολο

DSC_0099
Share:    


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εισροή υδάτων στο Φ/Γ πλοίο “QUATERDECIES” σημαίας Παναμά, με επτά (07) αλλοδαπούς ναυτικούς, στη θαλάσσια περιοχή 90 ν.μ. δυτικά Πύλου.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο σημείο μετέβησαν τρία παραπλέοντα πλοία, όπως επίσης και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τους ανωτέρω, καλά στην υγεία τους, και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, από οπού παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κατάκολου για περιστατικό παρ' ολίγον πνιγμού 6χρονου κοριτσιού στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ'' Νομού Ηλείας.

Η ανήλικη ανασύρθηκε από τη θάλασσα από οικείους της χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έσπευσε ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και διαπίστωσε ότι το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Το κορίτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων, ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και τέλος διακομίστηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου όπου παραμένει νοσηλευόμενο. Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κατάκολου.

Σχετικές εικόνες