Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο - Θάνατος άνδρα στην Ηγουμενίτσα - Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών στη Μύκονο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πάτμο - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ι/Φ σκάφος “JACKIE O”, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Νάξου με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ. Οι επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους εντοπίστηκαν, καλά στην υγεία τους, επάνω σε σχεδία η οποία είχε ριφθεί από το σκάφος και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668. Στην συνέχεια, αποβιβάστηκαν στον λιμένα ν. Κουφονησίου, από όπου μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Νάξου, ενώ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν ιατρική περίθαλψη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκαν σε ετοιμότητα εξοπλισμός, προσωπικό και απορροφητικά υλικά, για προληπτικούς λόγους.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, βραδινές ώρες σήμερα, στην παραλία έμπροσθεν Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας, 88χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, για τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη) του Φ/Γ ''SIRIOS SEMENT VI'' Ν. Χαλκίδας 46, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ναυτικός ολίσθησε στο κατάστρωμα του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στη συνέχεια, το ''SIRIOS SEMENT VI” κατέπλευσε στον οικείο λιμένα, από όπου ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, ενώ σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, υπέστη κάταγμα του κάτω άκρου της κερκίδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον νέο λιμένα “ΤΟΥΡΛΟΣ” ν. Μυκόνου, εντοπίστηκαν τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα σκάλας Πάτμου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 65χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτιδα μια 58χρονη αλλοδαπή, ανετράπη επί του οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του 65χρονου, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονου από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-76χρονου από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032.