Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ στον Σαρωνικό κόλπο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στον Πειραιά – Εισροή υδάτων σε ταχύπλοο σκάφος αναψυχής στην Κάρυστο

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Σαρωνικού, για ακυβερνησία, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, του Θ/Γ ‘’ΟΥΖΟ ΠΑΛΑΣ’’ σημαίας Μάλτας, με έξι επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. έξω από τη μαρίνα Φλοίσβου.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν σε βοηθητική λέμβο και μεταφέρθηκαν στην μαρίνα Φλοίσβου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ιδία μέσα καθώς και με τη συνδρομή πυροσβεστικού σκάφους, ενώ στη συνέχεια το Θ/Γ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΛΕΩΝ” Ν.Π. 12381 σε ναυπηγείο του Περάματος, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

*****
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, την 1-8-2022, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του νόμου Ν. 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προλεχθέντα στελέχη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “TOBBY”, σε container αποσκευών Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε εντός χειραποσκευής, μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε εξήντα γραμμάρια (60γρ.) ακατέργαστης κάνναβης.

Η εν λόγω χειραποσκευή φέρεται να ανήκει στον 28χρονο, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί με το προαναφερόμενο πλοίο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr


*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, ότι το Τ/Χ -Α/Ψ “ΤΖΟΚΕΡ” σημαίας Πολωνίας, με δύο επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. από την παραλία “ΠΟΤΑΜΙ” - Στενό Καφηρέα, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Κ. 110, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Κ. 107. Το “ΤΖΟΚΕΡ”, με τη συνδρομή του ανωτέρω Α/Κ σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Καρύστου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Τ/Χ -Α/Ψ “ΤΖΟΚΕΡ” μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού.

Σχετικές εικόνες