Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ - Λάντζα στον Πόρο - Ακυβερνησία Ι/Φ - ΚΑΤ σκάφους στην Κυπαρισσία - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε αλλοδαπό στη Ρόδο - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο στη Ζάκυνθο -

01.jpg
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Ε/Γ-Λάντζα ''ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ'' Ν. Πόρου 19, που ήταν αγκυροβολημένo χωρίς επιβαίνοντες, πλησίον προβλήτας λιμένα Γαλατά.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαλατά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το ανωτέρω κλιμάκιο Π.Υ. με τη συνδρομή της Ε/Γ - Λάντζα ''ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ.'' Λ. Πόρου 820 και της Ε/Γ - Λάντζα ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ'' Λ. Πόρου 702, ενώ το ''ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ'' ανελκύστηκε με γερανοφόρο όχημα στην οικεία προβλήτα.

Από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα, από τον οικείο φορέα διαχείρισης του λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πύλου, Κατάκολου και Κυπαρισσίας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους "OLYMPIC'' σημαίας Κροατίας, λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 07 ν.μ. βορειοδυτικά λιμένα Κυπαρισσίας.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το "OLYMPIC''με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, και το Ε/Π - Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος και το προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Κυπαρισσίας, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, ηλικίας 48, 24, 20, 13, 33 και 25 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ'' Ν.Π. 12119, για την ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα, στον λιμένα ''ΑΚΑΝΤΙΑ'' ν. Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ο αλλοδαπός ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εν λόγω αλλοδαπός, λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων για την διαμονή του στη χώρα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τον τραυματισμό 85χρονης ημεδαπής επιβάτιδος εντός του Ε/Γ - Ο/Γ "ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ" Ν.Π. 11117, κατά την διαδικασία απόπλου από τον λιμένα Ζακύνθου για λιμένα Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω τραυματίστηκε μετά από πτώση της στις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, επί της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου, στην περιοχή Δασκαλόπετρα Χίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 80χρονο ημεδαπό και συνοδηγό 80χρονη ημεδαπή, προσέκρουσε σε συρματόσχοινο υποστηλίου της ΔΕΗ.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-85χρονου,από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και

-76χρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες