Εκδήλωση πυρκαγιάς σε έμφορτο εμπορευματοκιβώτιο σε Φ/Γ εμπορευματοκιβωτίων στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Κέας-Θάνατος ανδρών στην Ιθάκη και στη Ζάκυνθο-Θάνατος γυναίκας στα Χανιά-Αποβίβαση ασθενή από Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Κύθνο-Διακομιδή ασθενών

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με το Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY OLYMPIA”
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για πυρκαγιά σε έμφορτο εμπορευματοκιβώτιο στο Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων “LUNA MAERSK” σημαίας Χονγκ Κονγκ στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέας, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) σκάφος Π.Υ., ενώ στο εμπορευματοκιβώτιο πραγματοποιήθηκε περιμετρική ψύξη με χρήση αντλιών νερού, από το πλήρωμα του πλοίου. Το εν λόγω Φ/Γ είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Θεσσαλονίκης έμφορτο, με 1.517 εμπορευματοκιβώτια και 26 μέλη πληρώματος.

To “LUNA MAERSK” πλαγιοδέτησε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα ΙΙ του λιμένα Κερατσινίου, όπου έγινε εκφόρτωση του ειδικού κοντέινερ και εν συνεχεία τοποθετήθηκε σε ειδικά ασφαλή διαμορφωμένο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ρίψη ύδατος από κλιμάκιο Π.Υ.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “Λούτσα” ν. Ιθάκης, 56χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΜΑΚΙ” ν. Ζακύνθου, 64χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Χρυσή Ακτή” Δήμου Χανίων, 58χρονη ημεδαπή

Η ανωτέρω, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 56χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας Ε/Π - Τ/Ρ σκάφους, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Κολώνα” ν. Κύθνου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 56χρονος, μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας ν. Κύθνου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Κύθνου

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η διακομιδή 06χρονης και 95χρονης, από τον λιμένα ν. Φούρνων στον λιμένα Μαραθόκαμπου ν. Σάμου, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ”, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες