Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής στη Χαλκίδα και κατάσβεσή της – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αγκυροβολημένο σκάφος με όνομα ΄΄ΣΟΥΛΑ'' Λ.Ε. 1559, χωρίς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Μπουρτζίου Ν. Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΣΟΦΙΑ'' Λ.Κ. 99 με επιβαίνοντες στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, η ιδιωτική Λάντζα ''ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ'' Ν.Ε.63 και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους
*****
Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών ηλικίας 50, 24, 17, 20 και 36 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεσσάρων αλλοδαπών στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων να βρίσκονται κρυμμένοι εντός του φορτίου του επικαθήμενου, αποτελούμενο από χάρτινη συσκευασία διαφόρων ειδών προσωπικής φροντίδας συσκευασμένα και τοποθετημένα σε παλέτες, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα και το επικαθήμενο, ενώ συνελήφθη και ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού.