Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Δραπετσώνα – Θάνατος άντρα στην Κεραμωτή Καβάλας – Θάνατος λουομένης στην Κεφαλονιά – Σύλληψη ημεδαπού στην Κύμη – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σητεία

DSC_3393
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη πυρκαγιάς στο δεύτερο κατάστρωμα ενός φορτηγού οχηματαγωγού (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας για διενέργεια εργασιών.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, τα οποία απομάκρυναν με ασφάλεια τα μέλη του συνεργείου που εκτελούσαν εργασίες καθώς και τα τρία μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν εντός του πλοίου. Η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε όλο το χώρο του καταστρώματος και κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά (Ρ/Κ) ιδιωτικά πλοία, τα οποία έκαναν ρίψεις νερού εξωτερικά του πλοίου. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για την ύπαρξη σορού ενός 36χρονου αλλοδαπού στην παραλία της Κεραμωτής Καβάλας. Ο άντρας ανασύρθηκε στην ακτή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια η σορός αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Από τη Λιμενική Αρχή Κεραμωτής που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλονιάς ότι μία 66χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αργοστολίου Κεφαλληνίας. Στην 66χρονη παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κύμης προέβησαν στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού για παράβαση του Ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του Ν. 3944/2011 “Σχετικά με τον έλεγχο και της απόκτησης και της κατοχής όπλων”. Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 30χρονο στον επιβατικό λιμένα της Κύμης από τα στελέχη του Λιμεναρχείου, βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 12,13 γραμμαρίων καθώς και δύο (02) κουτιά των είκοσι πέντε (25) πυροτεχνημάτων έκαστο και δέκα (10) βεγγαλικά χειρός, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Κύμης, ενώ τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά πρόκειται να καταστραφούν.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σητείας, ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Αυστρίας προσάραξε σε βραχώδη ακτή, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΑΚΡΑ ΣΙΔΕΡΟ¨. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν, καλά στην υγεία του, τον 67χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη του Ι/Φ, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το σκάφος. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε εισροή υδάτων και κλίση του σκάφους. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.

Σχετικές εικόνες