Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ΦΓ πλοίο στο Βόλο - Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

DSC_7371
Share:    

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Σκιάθου και Αιδηψού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ “NACC POROS” σημαίας Πορτογαλίας, με 13 μέλη πλήρωμα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια Παγασητικού κόλπου.

Για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά μέσα και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892, ενώ, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, η πυρκαγιά κατασβέστηκε και το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο λιμενικής εγκατάστασης Αγριάς Βόλου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ.

Ακολούθησε επιθεώρηση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και από Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διαπίστωσαν την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και στη συνέχεια το πλοίο ελλιμενίστηκε σε ιδιωτικές λιμενικές εγκαταστάσεις, όπου θα απαγορευτεί ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε χθες η Λιμενική Αρχή Περάματος για τραυματισμό 54χρονου εργαζόμενου σε πλωτή δεξαμενή, εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια εργασιών, τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού άνω άκρου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΟΛΠ Α.Ε. σε ιδιωτική κλινική.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου οδηγού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, διότι σε έλεγχο αλκοτέστ που διενεργήθηκε επί της οδού «ΤΖΑΡΝΤΙΝΙ», εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να οδηγεί Ι.Χ.Ε. υπό την επήρεια αλκοόλ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-81χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-72χρονου, από τον λιμένα ν. Αλόννησου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Α/Ψ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,

-45χρονου, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας με το Ε/Γ – Ο/Γ 'ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ'' Ν.Π. 10553,

-87χρονης, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-28χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΤΕΛΙΟΣ” Ν. Ίου 16.

Σχετικές εικόνες