Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος και βύθισή του στο Νυδρί - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών

Σύλληψη αλλοδαπών μετά από πτώση ανεμοπτέρου στην Κάρυστο
Share:    

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''SYNCHRONICITY'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. ''ΘΗΛΙΑ'' ν. Μεγανησίου και ''ΔΕΣΙΜΙ'' ν. Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, το ιδιωτικό σκάφος ''ΤΖΟΥ 8'' με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον σκάφος ''ΑΧΕΙΛΟΣ'' Τ.Λ. 152 Α'.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του Ι/Φ μετεπιβιβάστηκαν στο ''ΑΧΕΙΛΟΣ'' και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμάνι Νυδρίου, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ανωτέρω Πυροσβεστικού κλιμακίου έκαναν ρίψεις νερού προκειμένου να γίνει κατάσβεση της φωτιάς. Στη συνέχεια, το ''SYNCHRONICITY'' βυθίστηκε σε βάθος περίπου 60,50μ.. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Νεάπολης Βοιών, Μονεμβασιάς και Κυθήρων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''LIBERTY'' σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 29 ν.μ. δυτικά ν. Μήλου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ε/Γ - Λάντζα ''ΜΑΧΗ'' Ν.Ν. 11, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου και προσέδεσε ασφαλώς.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LIBERTY'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες