Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στη Σάμη ν. Κεφαλληνίας - Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Πύλο - Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύμη

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''ΦΡΕΥΑ'' Ν. Λευκάδας 475, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμης, οι οποίοι κατέσβησαν την πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί στο εξωτερικό αριστερό κατάστρωμα του σκάφους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκαν ελαφριά εγκαύματα στον Κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης, το Ι/Φ σκάφος ''ΜΙΑΜΙ ΜΙΑΜΙ'' Ν.Π. 11625, που ελλιμενιζόταν παραπλεύρως του ''ΦΡΕΥΑ'', υπέστη από την πυρκαγιά, μικρής έκτασης εξωτερικές φθορές.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών μέχρι την προσκόμιση των βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες τα πλοία οργανισμούς.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Θ/Γ σκάφος ''LONELY SEAGULL'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, προσάραξε στη ν. Πρώτη του Δήμου Τριφυλλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ένας εκ των οποίων τραυματίας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΠΗΝΕΛΟΠΗ'' Ν.Π. 2221. Ο εν λόγω τραυματίας παρελήφθη από βοηθητικό σκάφος διερχόμενου ιδιωτικού σκάφους και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενώ το Θ/Γ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΠΗΝΕΛΟΠΗ'' και συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πύλου.

Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LONELY SEAGULL'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου ''ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ'' Ν.Π. 10630, για τραυματισμό 49χρονου ημεδαπού επιβάτη, ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο πλου από τον λιμένα ν. Ρόδου προς τους λιμένες Σύμης - Πανορμίτη - Ρόδου.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα την πτώση του στα ρέλια του πλοίου και τον τραυματισμό του. Στον 49χρονο παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες από τον Ύπαρχο του ''ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ'' και μετά τον κατάπλου του στο λιμένα ν. Σύμης διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.