Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο – Θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών

YAMA
Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''YAMA'' σημαίας Ισραήλ, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας στο Λαύριο.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε ετοιμότητα υλικά και μέσα απορρύπανσης εφόσον απαιτηθούν και στελέχη των εγκαταστάσεων της μαρίνας πόντισε πλωτό φράγμα για την αποφυγή πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης.

Το ανωτέρω σκάφος βυθίστηκε, ενώ οι πέντε (05) επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία «ΧΙΛΗΣ» Αλεξανδρούπολης, 79χρονος.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Π. Γ. Ν. Έβρου όπου εισήχθη στη Μ.Ε.Θ.

Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε στη συνέχεια από το εφημερεύοντα ιατρό του ανωτέρω Νοσοκομείου ότι ο 79χρονος κατέληξε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, εντός του Α/Κ καταφυγίου Βλυχάδας Θήρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 48χρονος αλλοδαπός, κατά την έξοδο του από τον χώρο στάθμευσης συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 71χρονος.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο 71χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-15χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονης και 39χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-57χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56 και

-90χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες