Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο – Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στη Μήθυμνα – Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου άνδρα στο Μαντούδι – Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα – Απαγόρευση απόπλου Τ/Χ σκάφους στην Αίγινα –

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Λαυρίου για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής μαρίνας, χωρίς επιβαίνοντες. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσβεσης από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως, ενώ παράλληλα προσωπικό των εγκαταστάσεων της μαρίνας πόντισε πλωτό φράγμα για την αποφυγή πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προσάραξη ενός ταχυπλόου (Τ/Χ) σκάφους με πέντε (05) επιβαίνοντες (υπήκοοι Ισραήλ), καλά στην υγεία τους, στην βραχώδη περιοχή της Ανάξου Λέσβου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το Τ/Χ προσαραγμένο στη βραχώδη ακτή,. Οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν διενέργειας αλκοτέστ στον 45χρονο κυβερνήτη του ταχυπλόου, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

*****

Τις βραδινές ώρες την 22.06.2024, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Μαντουδίου, της Σκοπέλου, της Σκιάθου και της Κύμης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έναν 69χρονο ημεδαπό, ο οποίος πιθανόν να μετέβη στην παραλία Αγίας Άννας Μαντουδίου και αγνοείται. Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες την 22.06.2024 εντοπίστηκαν στην παραλία προσωπικά αντικείμενα, τα οποία, μετά από διερεύνηση, πιθανόν να ανήκουν στον 69χρονο, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει εντοπιστεί. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη. Από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ από ξηράς έρευνες πραγματοποιήθηκαν και από όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου '”NORWEGIAN GETAWAY'' σημαίας Μπαχαμών, ότι ένας 29χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας, ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με δύο (02) επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πέρδικας Αίγινας και της νήσου Μονής. Στο σημείο μετέβη ένα ιδιωτικό σκάφος, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Το Τ/Χ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχυπλόου σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρησή του από τον αρμόδιο φορέα. Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου αιτήθηκε συνδρομή δια θαλάσσης για περιστατικό πτώσης άνδρα από βραχώδη δύσβατη περιοχή στα «ΜΕΡΧΙΑ» Μυκόνου, διότι δεν ήταν δυνατή η διάσωσή του από ξηράς. Στο σημείο έσπευσε ένα ιδιωτικό σκάφος, με τη συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τον τραυματία με τη συνδρομή κλιμακίου ΠΥ και ΕΚΑΒ και τον μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία «ΜΕΡΧΙΑ». Στη συνέχεια, ο 30χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-84χρονης, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-83χρονου, από το λιμάνι των Ψαρών στο λιμάνι Βολισσού της Χίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-3χρονης και 4χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Τήνου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-68χρονου από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Ν. Π. 11070 και

-35χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες