Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στους Παξούς - Θάνατοι λουόμενων στο Νυδρί και στον Σταυρό Ιερισσού - Τραυματισμός ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδές ασθενών

paxoi
Share:    

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Παξών, Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ''SHAULA'' σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Παξών - ν. Αντίπαξων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., το Ι/Δ σκάφος ''ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ'' Ν.Κ. 1719 με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παξών, σκάφος του Δήμου ν. Παξών με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Παξών, κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παξών και εκπροσώπου της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το Πυροσβεστικό Πλοιάριο ''ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ''.

Στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος επέβαιναν επτά (07) αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν με τη βοηθητική λέμβο του, στο παραπλέον Κ/Τ σκάφος ''RODEO'' σημαίας Γαλλίας, καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν ασφαλώς στον λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και στη συνέχεια το ''SHAULA'' βυθίστηκε, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή ή λάδια. Διαπιστώθηκε ρύπανση από υπολείμματα καύσης του Ι/Φ σκάφους σε έκταση πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50τ.μ.), τα οποία αρχικά τέθηκαν υπό έλεγχο με την τοποθέτηση υλικών απορρύπανσης (λουκάνικα) από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια περισυνελέγησαν.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών διενεργείται προανάκριση.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΝΙΚΙΑΝΑΣ'' ν. Λευκάδας, 68χρονος ημεδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ'' Ν. Σερρών, 62χρονος αλλοδαπός.

Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και εθελοντή διασώστη με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, η σορός του 62χρονου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον τραυματισμό ημεδαπού, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και

-84χρονης, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες