Εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλωτό γερανό στην Δραπετσώνα – Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο – Τραυματισμός αλιεργάτη στην Κατερίνη – Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μύκονο – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλωτό γερανό, ο οποίος ήταν ελλιμενισμένος στη θαλάσσια περιοχή των Λιπασμάτων, στον όρμο ‘’Σφαγεία’’ Δραπετσώνας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και της πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε επί του καταστρώματος και συγκεκριμένα σε χώρο αποθήκευσης αντικειμένων στο πρωραίο τμήμα του.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε επιτυχώς από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, την 01.11.2022, η Λιμενική Αρχή Σάμου από σκάφος δύναμης FRONTEX, για ύπαρξη ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους τύπου σφήνα, το οποίο πλέει με μεγάλη ταχύτητα από έναντι τουρκικές ακτές με κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή “ΗΡΑΙΟΝ -ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑΣ”.

Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στο σημείο, όπου εντόπισε το εν λόγω Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή πλησίον παραλίας “ΚΥΡΙΑΚΟΥ” ν. Σάμου, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές.

Στη συνέχεια, οι χειριστές του εν λόγω σκάφους, δεν ανταποκρίθηκαν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών του, ηλικίας 48 και 43 ετών, κατά παράβαση του άρθρου 169 (Απείθεια) του Π.Κ. και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών από μη νόμιμο σημείο εισόδου).

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Κατερίνης, από τον Κυβερνήτη Ε/Π - Α/Κ σκάφους για τον τραυματισμό αλλοδαπού αλιεργάτη στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια αλιευτικής δραστηριότητας του ανωτέρω σκάφους.

Με τον κατάπλου του σκάφους στον λιμένα Γρίτσας Λιτόχωρου Πιερίας, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης.

Προανάκριση διενεργεί το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.


*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα ν. Μυκόνου, από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-68χρονου και 14χρονης, από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-59χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα ν. Αγκιστρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-58χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ” Ν. Θήρας 41,

-21χρονη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-70χρονης, από τον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες