Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Τ/Χ σκάφος στο Γύθειο – Θάνατος ναυτικού μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Αποβίβαση τραυματία από Ι/Φ στη Μονεμβασιά - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΒΟΥ ΓΥΘΕΙΟ 10-08-2023
Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ταχύπλοο σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή του Βαθέος Γυθείου, κοντά στην ακτογραμμή, με τους επιβαίνοντές του να έχουν εξέλθει στην ξηρά με ιδίες δυνάμεις.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου από ξηράς, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε και στη συνέχεια η λέμβος ανελκύσθηκε στην ακτή.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στην μία επιβαίνουσα, η οποία διακομίστηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά, για θάνατο ημεδαπού ναυτικού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Α’ Μηχανικού) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, για ύπαρξη τραυματία σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο πλησίον του βόρειου προβλήτα του οικείου λιμένα.

Ο τραυματίας αποβιβάστηκε από το σκάφος στον τουριστικό λιμένα Μονεμβασιάς και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, ενώ στην συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ΄΄ Ν.Π. 11455 για αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής, κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα προς εκτέλεση δρομολογίου, για λιμένα Γαΐου Παξών, με 114 επιβάτες και 06 άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σχετικές εικόνες