Εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος - Ανάκριση Υπόπτων – Εξέταση Μαρτύρων»

01
Share:    

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την ΕΛ.ΑΣ., ως Αρχές Επιβολής του Νόμου με κοινό στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριήμερη εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις κτιριακές εγκαταστάσεις Υ.ΝΑ.Ν.Π. από εξειδικευμένους εκπαιδευτές της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας/Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της ΕΛ.ΑΣ.

Η προαναφερόμενη εκπαίδευση περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος - Ανάκριση Υπόπτων - Εξέταση Μαρτύρων» με τη συμμετοχή στελεχών των Λιμενικών Αρχών Πειραιά – Ελευσίνας – Ραφήνας – Λαυρίου – Σαρωνικού και Διεύθυνσης Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.).

Ο επιδιωκόμενος στόχος της ως άνω εκπαίδευσης είναι η αρτιότερη κατάρτιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ασχολούνται με προανακριτικά καθήκοντα με σκοπό την αναβάθμιση του γνωστικού και επιχειρησιακού τους επιπέδου, προκειμένου να διευκολυνθεί αποτελεσματικότερα το αστυνομικό τους έργο που αφορά στην πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr

Σχετικές εικόνες