Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Θάσο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Αλιευτικός έλεγχος στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για περιστατικό ελαφράς πρόσκρουσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, λόγω ομίχλης, στην προβλήτα του λιμανιού της Θάσου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Κεραμωτή Καβάλας προς την Θάσο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην δεξιά πλευρά του Ε/Γ-Ο/Γ. Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θάσου με 137 επιβάτες, 33 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 41 φορτηγά, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και οι επιβάτες με προορισμό την Κεραμωτή, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο της εταιρείας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε Ε.Ι.Χ. όχημα με ιδιοκτήτη τον 44χρονο, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι αναφορικά με το Ε.Ι.Χ. όχημα υπήρχε σχετική καταχώριση στη βάση δεδομένων SIS (Schengen Information System) για αντικείμενο με σκοπό την κατάσχεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού, εντοπίστηκαν ογδόντα κιλά (80 kg) ζώντων διθύρων μαλακίων (Μύδια), για τα οποία δεν υπήρχαν οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων και η ποσότητα των αλιευμάτων κατασχέθηκε.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53, 90χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες