Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στον Άλιμο - Σύλληψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, ότι Ε/Π-Α/Κ σκάφος ελληνικής σημαίας συγκρούστηκε ελαφρά με ναυταθλητικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας στην μαρίνα του Αλίμου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση της 35χρονης κυβερνήτριας του ναυαταθλητικού σκάφους στη θάλασσα και ο ελαφρύς τραυματισμός της. Η 35χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής, από όπου έλαβε εξιτήριο.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών, ενώ συνελήφθη ο 74χρονος κυβερνητης του Ε/Π-Α/Κ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. “Σωματικές βλάβες από αμέλεια” σε συνδυασμό με το άρθρο 224 του Ν.Δ. 187/73 “Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου”.

Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 19 ετών, προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ενώ ο 25χρονος που τον συνόδευε συνελήφθη για συνέργεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το προαναφερθέν ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη μίας 18χρονης αλλοδαπής προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-80χρονου, από το λιμάνι Πίσω Αετού της Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης της Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονου, από το λιμάνι της Σχοινούσας στο λιμάνι της Νάξου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-67χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ.158.

Σχετικές εικόνες