Ελαφροί τραυματισμοί επιβατών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ίο - Θάνατος άντρα στη Χαλκίδα – Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 72χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Δροσιάς της Χαλκίδας. Ο άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του άρθρου 217 του Π.Κ. “Πλαστογραφία πιστοποιητικών”. και του άρθρου 83 του Ν.3386/05 σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του Π.Κ. “Απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε ένα (01) πλαστό διαβατήριο, ένα (01) πλαστό δελτίο ταυτότητας καθώς και μία (01) κάρτα αεροπορικής επιβίβασης. Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-31χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ “ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ” Ν. Σ. 46,

-65χρονου, από το λιμάνι Αδάμαντα της Μήλου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “Α-ΤΟRO” Ν.Π. 13421,

-82χρονης και 17χρονου, από τον όρμο Πεύκου της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73,

-58χρονης, από το λιμάνι της Αγίας Ρούμελης Σφακίων στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν. Χ. 636.

Σχετικές εικόνες