Ελαφρύς τραυματισμός 14χρονου στον Κίσσαμο λόγω επικίνδυνων ελιγμών χειριστή jet ski – Θάνατος άνδρα στον Βόλο – Θάνατος γυναίκας στα Αντικύθηρα – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε τροφοδοτικό ηλεκτρικού ρεύματος σκαφών στο Πλωμάρι – Διακομιδή ασθενούς –

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, για περιστατικό ελαφρύ τραυματισμού 14χρονου, λόγω επικίνδυνων ελιγμών που πραγματοποίησε 42χρονος χειριστής jet ski, στη θαλάσσια περιοχή Μπάλου Κισσάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου όπου διαπιστώθηκε κάκωση αριστερής ωμοπλάτης και βραχίονα καθώς και μικρά θλαστικά τραύματα.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του πόστου καθώς και ο χειριστής jet ski και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις κατά αμφότερων.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΠΛΑΤΑΝΙΔΙΑ” Άνω Λεχωνίων του δήμου νότιου Πηλίου, 73χρονος. Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον 73χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

*****
Xωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την θαλάσσια περιοχή λιμένα Ποτάμου Αντικυθήρων, 86χρονη.

Στην περιοχή μετέβη ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αντικυθήρων, όπου μετά από την παροχή βοηθειών και προσπάθεια ανάνηψης με αρνητικά αποτελέσματα, διαπιστώθηκε από τον ίδιο ο θάνατός της.

Η σορός της 86χρονης μεταφέρθηκε στο Ιατρείο Αντικυθήρων. Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, σε τροφοδοτικό ρεύματος σκαφών στον λιμένα Πλωμαρίου, λόγω βραχυκυκλώματος.

Άμεσα ενημερώθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πλωμαρίου, όπου με την συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν διαπιστώθηκαν ζημιές σε παρακείμενα σκάφη και εγκαταστάσεις του λιμένα.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001, 88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους “καρέτα-καρέτα” εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας, στην παραλία “Οφρυνίου”. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία φώκια εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, πλησίον του αλιευτικού καταφύγιου Σκάλας Αταλάντης Φθιώτιδας. Από τη Λιμενική Αρχή Αταλάντης, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.