Εμπλοκή άγκυρας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Σύρο - Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά - Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων στη Χίο - Εντοπισμός 39 ατόμων στη Σύμη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στους Παξούς

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σύρου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου του στο λιμάνι της Σύρου παρουσιάστηκε αδυναμία άπαρσης των αγκυρών λόγω εμπλοκής τους. Το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ετοιμαζόταν για την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου με προορισμό τα λιμάνια Σερίφου-Σίφνου-Κιμώλου-Μήλου με 57 επιβάτες, 12 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 03 δίκυκλα και 01 Φ/Γ όχημα. Το ¨ΑΡΤΕΜΙΣ¨ πλαγιοδέτησε ασφαλώς με ιδία μέσα στο λιμάνι της Σύρου όπου εκτελέστηκαν επιτυχώς εργασίες απεμπλοκής των αγκυρών, με τη συνδρομή μίας φορτηγίδας και ενός γερανοφόρου οχήματος. Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” απέπλευσε για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για την δυσλειτουργία του αριστερού ακραίου τμήματος του καταπέλτη του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1'' Ν.Π. 10774 κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο προερχόταν από την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τους λιμένες Θήρας-Ίου-Νάξου-Πάρου με 1036 επιβάτες, 82 Ε.Ι.Χ., 92 Φ/Γ και 39 Δ/Κ. Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο απέπλευσε τις απογευματινές ώρες σήμερα για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Καρδαμύλων στη Χίο, μία ακυβέρνητη φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών.

Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών (29 άνδρες, 6 γυναίκες και 1 ανήλικο), ενώ η φουσκωτή λέμβος καταστράφηκε. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου και παραδόθηκαν σε στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων, ενώ πρόκειται να περάσουν από διαδικασία καταγραφής στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ν. Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου .

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης, για την ύπαρξη αλλοδαπών ατόμων στη περιοχή «ΠΕΔΙ» και «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ν. Σύμης. Ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) μετέβησαν στην περιοχή «ΠΕΔΙ» και «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» αντίστοιχα, όπου συνολικά εντοπίστηκαν τριάντα εννέα (39) άτομα (23 άντρες, 03 γυναίκες και 13 ανήλικα) τα οποία μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή. Κατά δήλωση τους, ξεκίνησαν τις απογευματινές ώρες χθες από την περιοχή «Μποζμπουρούν» Τουρκίας με ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) δολαρίων έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Σύμης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Παξών, από τον κυβερνήτη ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη. Από τον Λιμενικό Σταθμό των Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες