Εμπλοκή κάβου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά-Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο-Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εμπλοκή κάβου στην προπέλα του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1¨ Ν.Π. 10774, στο λιμάνι του Πειραιά.

Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από καταδυτικό συνεργείο και αφαιρέθηκε ο κάβος από το αξονικό σύστημα του πλοίου. Κατόπιν προσκόμισης του σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά με 1229 επιβάτες, 144 Ε.Ι.Χ., 35 Δ/Κ και 92 Φ/Γ για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς τους λιμένες Σύρου-Πάτμου-Λέρου-Καλύμνου-Κω-Ρόδου.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής της Χίου, προέβησαν στη σύλληψη δέκα (10) αλλοδαπών για παράβαση του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδο στον ελλαδικό χώρο¨ και του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 5038/23 ¨Κατοχή πλαστών εγγράφων¨.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Χίου, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67, 56χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες