Εντοπισμός 06 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Ρόδο - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Θήρα - Σύλληψη κυβερνήτη στην Γλυφάδα - Διακομιδή ασθενούς

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφους κατευθυνόταν προς την παραλία Λαδικό στην Ρόδο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Φαληράκι και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 31 και 20 ετών. Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος στον ώμο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στη χερσαία περιοχή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν έξι (06) αλλοδαποί (3 άνδρες και 3 γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο 31χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους ως ο διακινητής τους και ο 20χρονος ως ο βοηθός του και στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων”. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας, για τον τραυματισμό ενός 46χρονου αλλοδαπού επιβάτη επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Γ-Τ/Ρ) πλοίου. Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες χθες και ενώ το Ε/Γ-Τ/Ρ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καμμένης στη Θήρα, ο 46χρονος κατεβαίνοντας την εξωτερική κλίμακα του πλοίου γλίστρησε και έπεσε στο κατάστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό μέρος του θώρακα. Ο τραυματίας παρελήφθη από ταχύπλοο σκάφος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αμμουδιού και από εκεί με ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Σαρωνικού προέβησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη ιδιωτικού σκάφους αναψυχής σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, για παράβαση του άρθρου 234 παρ.1 του Ν.Δ. 187/1973 (Α΄261) ¨Απόπλους πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής¨. Συγκεκριμένα, με τον κατάπλου του σκάφους στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και κατόπιν ελέγχου, προέκυψε ότι το σκάφος απέπλευσε από την Ρόδο χωρίς ο κυβερνήτης να έχει υποβάλλει τα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά για έλεγχο και θεώρηση και χωρίς να έχει λάβει άδεια απόπλου από τη Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ¨ Ν.Σ. 46, 66χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες