Εντοπισμός 10 ατόμων στη Σύμη - Σύλληψη άνδρα για ναρκωτικά και καπνικά προϊόντα στη Χίο - Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις συλλήψεις αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σύμης ενημερώθηκε για την ύπαρξη δέκα (10) ατόμων στην περιοχή της νήσου Νίμου Σύμης.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε δέκα (10) αλλοδαπούς (05 άντρες, 01 γυναίκα και 04 ανήλικα), τους οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης. Οι προαναφερθέντες δήλωσαν ότι ξεκίνησαν από τη Ντάτσα Τουρκίας, τις πρωινές ώρες την 07-04-2024 με ταχύπλοο σκάφος. Οι δύο (02) διακινητές-χειριστές του σκάφους αναχώρησαν για τα τουρκικά παράλια μετά την αποβίβαση των αλλοδαπών, οι οποίοι τους είχαν καταβάλει το ποσό των τριών χιλιάδων δολαρίων Η.Π.Α. (3.000$) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Xίου προέβησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2960/01 περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου στον λιμένα της Χίου, προερχόμενο από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη και με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, βρέθηκε στην κατοχή του 47χρονου μια πλαστική συσκευασία που περιείχε 1,7 γρ. μικτού βάρους ακατέργαστης κάνναβης, μία (01) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων καθώς και μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 0,5 γραμμάριων. Επιπλέον βρέθηκαν είκοσι έξι (26) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολό τους τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τη σύλληψη ενός 56χρονου αλλοδαπού για κατοχή επτακοσίων ογδόντα εννέα (789) πακέτων λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα, τις βραδινές ώρες την 04.04.2024, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων εκατόν ενενήντα δύο ευρώ και πενήντα οκτώ λεπτών (3.192,58 €).

Επίσης, αναφορικά με τη σύλληψη ενός 56χρονου αλλοδαπού για κατοχή τετρακοσίων δέκα (410) πακέτων λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα, τις βραδινές ώρες την 04.04.2024, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων πενήντα εννέα ευρώ και ενός λεπτού (1.659,01 €).

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή του Μεσολογγίου ενημερώθηκε για την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σε αμμώδη αβαθή, πλησίον της ακτής, στην παραλία Γαλατά Μεσολογγίου. Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι στο Ι/Φ σκάφος, που είχε προσαράξει, επέβαιναν δύο (02) άτομα, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Σχετικές εικόνες