Εντοπισμός 11 ατόμων στη Ρόδο – Εντοπισμός πυρομαχικών υλικών στην Ιεράπετρα και στη Χαλκίδα – Σύλληψη άνδρα στη Μύκονο – Συλλήψεις ατόμων στη Ζάκυνθο

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΟ 1
Share:    

Στον εντοπισμό έντεκα (11) αλλοδαπών (10 άνδρες, 1 αγόρι), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή του λιμένα Ακαντιάς.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, για τον εντοπισμό διαφόρων διασκορπισμένων πυρομαχικών υλικών (σετ όλμων σε κουτί μεταφοράς, βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων, δεσμίδες φυσιγγίων κ.λ.π.), στη θαλάσσια περιοχή όρμου Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, τα ανευρεθέντα πυρομαχικά, εντοπίστηκαν σε αμμώδη βυθό σε απόσταση περίπου 30-100 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 2-6 μέτρων, σε κατάσταση οξείδωσης.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από ιδιώτη, για τον εντοπισμό μιας οβίδας, στη θαλάσσια περιοχή Μπουρνώντα βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα, το ανευρεθέν πυρομαχικό, εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 5 μέτρων από βραχώδη ακτογραμμή και σε βάθος περίπου 2 μέτρων, ενώ έχει μήκος περί τα 40 εκατοστά, χωρίς λοιπά εμφανή στοιχεία και βρίσκεται σε προχωρημένη οξείδωση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες, ενώ το σημείο επιτηρείται.

*****

Στη σύλληψη ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου για παράβαση των διατάξεων του ΠΔ 55/1998 (Προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος), του Ν. 1650/1986 (Για την προστασία του περιβάλλοντος) και του άρθρου 29 του Ν. 2971/2001 (Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις).

Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν εκροή επεξεργασμένων λυμάτων από απόληξη αγωγού που είχε ποντιστεί στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ – ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ» και ο οποίος εκκινούσε από εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού ξενοδοχειακής μονάδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο ανωτέρω ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο δεύτερος ιδιοκτήτης.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κυλλήνης στον οικείο λιμένα, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έλαβε χώρο στον χερσαίο χώρο του λιμένα Ζακύνθου.

Επιπροσθέτως, ένας 32χρονος από αυτούς συνελήφθη για παράβαση του Ν.2168/93 ''περί όπλων’’, καθώς εντός του οχήματος του εντοπίστηκε πτυσσόμενο μαχαίρι, μήκους δέκα (10) εκατοστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σχετικές εικόνες