Εντοπισμός 15 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων την 07/05/2024 στη Μήθυμνα - Θάνατος γυναίκας στη Χαλκιδική και στη Σαλαμίνα –

1
Share:    

Εντοπισμός 15 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων την 07/05/2024 στη Μήθυμνα - Θάνατος γυναίκας στη Χαλκιδική και στη Σαλαμίνα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – ΚΑΤ/ΡΑΝ στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων προσεγγίζει τις ακτές στην περιοχή «ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΥ» της Λέρου. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην παραλία, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες. Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί (12 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικοι) καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχυπλόου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος διακινητής για παράβαση των άρθρων 24-25 του Ν. 5038/23 «Διακίνηση», του άρθρου 30 του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδο στη χώρα» και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο), ενώ κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

*****

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Συκαμινέας στη Λέσβο την 07/05/2024, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων. Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 79 ετών.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Νέων Μουδανιών ότι μία 75χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ» δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η 75χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ότι μία 72χρονη αλλοδαπή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, από τη θαλάσσια περιοχή «ΑΛΥΚΗΣ» Σαλαμίνας. Η 72χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο Επιβατικού - Καταμαράν (Ε/Γ – ΚΑΤ) πλοίου, ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία ηλεκτρονικού ελέγχου στη δεξιά τουρμπίνα του κατά την εκκίνηση των κύριων μηχανών του. Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολογίο από το λιμάνι Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες με 253 επιβάτες. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ – ΚΑΤ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι της Κω, με Ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μία 71χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες