Εντοπισμός 15 ατόμων στις Οινούσσες – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη- Θάνατος άνδρα στο Ρέθυμνο - Διακομιδές ασθενών

ΑΧΙΒΑΔΕΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή των Οινουσσών ενημερώθηκε, για την ύπαρξη αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του νησιού.

Κατόπιν έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) αλλοδαποί (10 άνδρες, 03 γυναίκες και 02 ανήλικοι), σε βόρεια – βορειοανατολική χερσαία περιοχή των Οινουσσών. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Χίου, προκειμένου να παραδοθούν στην Κλειστή Ελεγχομένη Δομή Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν εντός Φ/Γ-Ψ/Γ οχήματος δύο (02) ιχθυοκιβώτια τα οποία περιείχαν είκοσι εννέα κιλά και οχτακόσια γραμμάρια (29,8 gr) όστρακα του είδους αχιβάδα, τα οποία διακινούνταν χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά διακίνησης, εντός απαγορευμένης εποχής, ενώ δεν πληρούσαν και τους όρους περί ιχνηλασιμότητας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης βεβαιώθηκαν διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, 66χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας του Ρεθύμνου. Στον 66χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-9χρονου από το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου στο λιμάνι της Μύρινας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-88χρονης από τον όρμο «ΠΕΥΚΟ» ν. Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π – Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν. Ραφήνας 73.

Σχετικές εικόνες