Εντοπισμός 16 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω – Απεγκλωβισμός 44 ατόμων στη Λέσβο – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, εντόπισαν δεκαέξι αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην παραθαλάσσια περιοχή "ΨΑΛΙΔΙ" της Κω.

Οι εν λόγω αλλοδαποί παρελήφθησαν από όχημα της ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρθηκαν, με τη συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο ΚΥΤ της Κω. Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκε το ταχύπλοο σκάφος που είχε μεταφέρει τους αλλοδαπούς ακινητοποιημένο. Ο χειριστής του να πηδήξει στη θάλασσα και πρτοσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και ο 26χρονος αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), 306 του Π.Κ. (Έκθεση), 169 του Π.Κ. (Απείθεια), 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση) και 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε 44 αλλοδαπούς στη βραχονησίδα “ΠΑΝΑΓΙΑ” στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια.

Αμέσως το σκάφος FRONTEX προέβη στον απεγκλωβισμό των ατόμων από βραχώδη ακτή και τη μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια τα προαναφερθέντα άτομα μεταφέρθηκαν στον χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας για τραυματισμό 34χρονου επιβάτη ύστερα από πτώση του στην προβλήτα.

Ειδικότερα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, υπήρξε μετατόπιση καταπέλτη λόγω της υψηλής αποθαλάσσιας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την πτώση του 34χρονου κατά την έξοδό του και τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, από το οποίο εξήλθε αυθημερόν.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θήρας.

Επιπρόσθετα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή η φόρτωση οχημάτων και των οδηγών τους στο πλοίο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-83χρονης και 93χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” N.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες