Εντοπισμός 17 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο - Αλιευτικός έλεγχος στη Ν. Μηχανιώνα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο – Διακομιδές ασθενών

AII 616
Share:    

Στον εντοπισμό δεκαεπτά αλλοδαπών και στη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, στην περιοχή «ΠΗΓΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ».

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται προς την ακτή να αποβιβάζει τους αλλοδαπούς, εγκαταλείποντας το ταχύπλοο σκάφος στα βράχια.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν συνολικά δεκαοκτώ άτομα (13 άνδρες, 3 γυναίκες και 2 ανήλικα παιδιά) και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, αναγνωρίστηκε ο 23χρονος αλλοδαπός, ως ο διακινητής των υπολοίπων. Το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς που εντοπίστηκε στα βράχια κατασχέθηκε.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας στην ιχθυόσκαλα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης και κατασχέθηκαν 10 ιχθυοκιβώτια. Τα προαναφερθέντα περιείχαν μπακαλιάρους (Merlucius Merlucious), συνολικού βάρους εξήντα κιλών, διαστάσεων 13-19 εκατοστών, δηλαδή κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή βεβαιώθηκε μία παράβαση κατά του ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους, ενώ τα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

*****

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Χίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του οικείου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, οι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να ταξιδέψουν παράνομα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

-78χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ N.N. 53,

-74χρονης, από τον όρμο «ΠΕΥΚΟ» της ν. Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΚΥΜΟΘΟΗ¨ N. Ραφήνας 73,

-52χρονου, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI¨ N.ΛΕΜΕΣΟΥ. 103/21,

-90χρονης, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-65χρονου, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.

Σχετικές εικόνες