Εντοπισμός 18 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέρο – Εντοπισμός 25 ατόμων στη Λέρο – Θαλάσσια ρύπανση στη Θεσσαλονίκη – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Μήλο

ΠΛΣ.
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να προσεγγίζει τις ανατολικές ακτές της Λέρου.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην παραλία, όπου εντόπισαν το εν λόγω σκάφος άνευ επιβαινόντων. Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν δεκαοκτώ αλλοδαποί καθώς και ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχυπλόου.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 34χρονος για παράβαση των άρθρων 29 και 30 του Ν. 4251/14 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις) και του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια), ενώ κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους, το οποίο προσέγγισε τις ανατολικές ακτές της Λέρου και αποβίβασε ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Λέρου εντόπισε στην παραλία “ΜΙΚΙΟ ΝΤΑΜΑΡΙ”, 25 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από ταχύπλοο σκάφος. Δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Λέρου για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

*****

Θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου δεκαέξι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με τη μορφή διάσπαρτων κηλίδων από ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, εντοπίστηκε τις απογευματινές ώρες χθες, μεταξύ κρηπιδωμάτων 10-12 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με μέριμνα της ΟΛΘ Α.Ε. πραγματοποιήθηκαν εργασίες πόντισης πλωτού φράγματος από σκάφος ιδιωτικής εταιρείας. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από την περιοχή της θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και από ύποπτο πλοίο, προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “FESTOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 44, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα λιμάνια της Μήλου και του Ηρακλείου και συνέχισε το δρομολόγιό του για Ηράκλειο.

Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση οκτώ επιβάτες και δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “FESTOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν πενήντα τέσσερις επιβάτες, εννέα Ι.Χ.Ε. οχήματα, δύο Δ/Κ και δύο Φ/Γ. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “KNOSSOS PALACE” Ν. Ηρακλείου 46 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου προς τα λιμάνια της Μήλου και του Πειραιά και συνέχισε το δρομολόγιό του για Πειραιά.

Στο λιμάνι της Μήλου ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα εννέα επιβάτες και έξι Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ από το “KNOSSOS PALACE” επρόκειτο να αποβιβαστούν ένας επιβάτης και μια καρότσα. Οι εν λόγω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σχετικές εικόνες