Εντοπισμός 18 ατόμων και σύλληψη των διακινητών τους στη Λέρο – Τροχαίο ατύχημα στη Κέρκυρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κάλυμνο – Διακομιδές ασθενών

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου, για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, με κατεύθυνση τη Λέρο. Στο σημείο έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα (01) περιπολικό όχημα. Συνολικά εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή “ΒΡΩΜΟΛΙΘΟΥ” της Λέρου, δεκαοκτώ (18) άτομα (όλοι άντρες) οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Κ.Ε.Δ.Ν. Λέρου καθώς και το σκάφος μεταφοράς.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) άτομα εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 29 ετών, για παράβαση των άρθρων 83 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), 24 και 25 του Ν. 5038/23 (Διακίνηση) καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ (Έκθεση σε κίνδυνο). Επιπρόσθετα, ο 29χρονος συνελήφθη και για παράβαση του άρθρου 7 του Ν.2168/1993 όπως ισχύει (Παράνομη οπλοκατοχή), καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένας εκτοξευτής χημικής ουσίας. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας, για τροχαίο ατύχημα επί του κυκλικού κόμβου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο νέο λιμάνι της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 34χρονη ημεδαπή, προσέκρουσε σε έτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αμφότερα τα οχήματα. Η 34χρονη, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 42 παρ. 7 του Κ.Ο.Κ διότι μετά από τη διενέργεια αλκοολομέτρησης, βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλύμνου, ότι το επιβατικό-δρομολογιακό (Ε/Γ-Δ/Ρ) πλοίο ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν.Κ. 628, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω προς το λιμάνι της Καλύμνου, παρουσίασε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή. Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, κενό επιβατών και φορτίου, στο λιμάνι της Καλύμνου. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονου και 72χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53,

-62χρονης, από το λιμάνι Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-48χρονου, από το λιμάνι των Φούρνων στο λιμάνι της Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Π. 12577.

Σχετικές εικόνες