Εντοπισμός 19 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο -Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ρέθυμνο

ΠΛΣ
Share:    

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ένα περιπολικό πλοίο (ΠΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές, χωρίς να φέρει φώτα ναυσιπλοΐας, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Βαρβάρας της Λέσβου, όπου αποβίβασε ικανό αριθμό αλλοδαπών ατόμων.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του ΠΠΛΣ, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους και τη σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού χειριστή του ως διακινητή. Ακολούθως, εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεκαεννέα (19) αλλοδαποί άντρες, σε ορεινή περιοχή της Αγίας Βαρβάρας της Λέσβου, οι οποίοι παραδόθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Τ/Χ σκάφος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους εννέα (09) εκατοστών.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κεφαλληνίας και του Φισκάρδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό προσάραξης ενός επαγγελματικού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Άσσου Κεφαλληνίας. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το σκάφος με τους έντεκα (11) επιβαίνοντες του να είναι καλά στην υγεία τους. Το σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ενός ιδιώτη δύτη και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι του Φισκάρδου. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Ρεθύμνου για τροχαίο ατύχημα που συνέβη στη συμβολή των οδών Κεφαλογιάννηδων και Αρκαδίου, όταν ένα Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ένας 52χρονος συγκρούστηκε με ένα δίκυκλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 20χρονος οδηγός και μία 20χρονη συνεπιβάτιδα. Αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν ο τραυματισμός των 20χρονων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από όπου και εξήλθαν. Ο 52χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοολομέτρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και συνελήφθη. Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικές εικόνες